Logo

Ukens selger: Siri Wohrm og Maiken Berg - Tasty

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: Tasty

Siri og Maiken gir begrepet 'smakfullt design' et helt nytt innhold!

Fortell om dere selv, hvem er dere?
Vi er Siri Wohrm (26) og Maiken Berg (30), designerduen som står bak smykkekonseptet Tasty. I tillegg til å drive vår egen bedrift er vi mødre til hvert vårt barn, Siri har en datter på to år mens Maiken har en sønn som er fire år. Siri er utdannet klesdesigner på Kunsthøgskolen i Oslo, Maiken er en halvstudert røver innen kunst og håndverksfag og er opprinnelig fra Trondheim. Siri kommer fra et lite sted rett utenfor Oslo. Vi er begge bosatt på hver vår kant av Oslo.

Hvordan kom dere inn på 'den kreative løpebane'?
Vi har begge vært skapende sjeler fra vi var barn. Begge har vært så heldige å få vokse opp i kreative hjem, litt på siden av A4-kategorien, hvor vi har blitt sett og oppmuntret til alle våre mer eller mindre vellykkende prosjekter. Det være seg baking, redesign av dukkeklær, strikking, brodering, tegning, maling, snekring, smykkeprosjekter, spikking eller musikk.

Hvordan ser en typisk dag ut for dere?
I høst bestemte vi oss for å satse 100% på Tasty. Etter å ha jobbet hjemmefra ett år leide vi oss i høst en verkstedplass i et kreativt kontorfellesskap i Oslo sentrum. Med små barn i barnehage er vi nødt til å jobbe strukturert og bruke tiden vi har effektivt. Derfor har vi fast kontortid fra 10.00-16.00, mandag til fredag. Dette høres kanskje ikke ut som en grobunn for kreativitet, men fungerer over all forventning. Selv om vi har fast kontortid ser ikke dagene like ut. Men hver dag svarer vi på mail, pakker og sender bestillinger. Vi bruker mye tid på lage smykkene siden all maten er håndlaget ned til minste lille kiwifrø. Ellers tar det en del tid å følge opp butikkene som fører Tasty og andre adminstrative sysler.

Hva inspirerer dere?
Vi er observatører med svampefysikk som suger til oss det som finnes av inntrykk. Folk. Mannen i gata som det også heter. Vakre objekter. Fine opplevelser. Google. Tekninsk museum og botanisk hage. Været. Steder vi aldri har vært. God mat og drikke.

Hva er tanken bak det dere lager og hva er viktig for dere når dere lager noe?
Vi ønsker å lage en estetisk opplevelse i form av smykker med humoristisk tilsnitt. Maten vi lager skal være så realistisk utført som vi klarer. Arbeidet med fargenyanser, teksturer, overflater og komposisjon er svært viktig for oss. Mye tid går med på å studere, forske og lage mat. Vi lager hver minste detalj for hånd i polymerleire og har laget mange finnepåkaker som ikke er egnet for servering før vi har kommet fram til vårt utvalg av kaker. Først nå, etter snart to år er vi helt fornøyd med utførelsen av syltetøyet på vaflene.

Vi vil at smykkene vi designer skal være subtile og som ved nærmere iakttagelse skal ha noe mer ved seg enn å bare være vakre å se på. Sammenliknet med parfyme ønsker vi at smykkene skal være den interessante og intime fotnoten framfor duften som kveler deg på bussen.

Tasty skal være et gjennomført konsept. Vi synes det er viktig, og ikke minst morsomt, å utvikle en tydelig og gjennomført profil. Alt fra logo til valg av silkepapir og innpakning, proffe bilder og en sterk grafisk profil. Alt i Tasty er gjennomtenkt og matrelatert , eksempler på det er visittkortene våre som er utformet som små menyer og eskene vi bruker til smykkene er små bokser beregnet for to sjokoladetrøfler.

Sist, men ikke minst er kvaliteten på håndverket viktig. Vi har brukt lang tid på å finne fram til smykkedeler som vi kan stå inne for kvalitetsmessig. Blant annet har vi testet oss gjennom 10-15 forskjellige klipsøredobber og funnet noen som hverken klemmer eller gir deg ilende hodepine etter en kveld. Vi er opptatt av at metallet skal være allergifritt og aller helst sølv der prisen tillater det.

Velg ut tre ting fra butikken deres og fortell hvorfor dere liker dem så godt.
Siris favoritt er smykkene med sitronostekake pyntet med kiwi. Denne er identisk med den eneste kaken moren til Siri kan bake. Dette har gått i arv fra mor til datter og Siri baker heller ingen andre kaker. Maiken er glad i lakseproduktene, spesielt øredobbene. Hun er vokst opp et steinkast fra Nidelva og har laksefiske blodet. Ellers er vi begge glad i hverdagskaken, vaffelen.

Hva er deres beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Konsentrer deg om det du kan og sett bort det du ikke kan til noen som kan det godt. I vårt tilfelle kan vi nevne regnskapsfører, grafisk designer og fotograf. Hvis du er prisgitt en sjelevenn å jobbe med, sørg for at den får mat, vann og nok oppmerksomhet. Det er veldig greit å være to. Velbekomme!